Accés al contingut Accés al menú de la secció
 

El III Pla de Recerca de Catalunya 2001-2004

El tercer Pla de de Recerca assumeix el repte de donar un salt quantitatiu i qualitatiu en l’expansió del sistema de ciència i tecnologia a Catalunya i s’orienta al voltant dels objectius següents: 1. Impulsar el creixement i la qualitat del sistema català de ciència i tecnologia, 2. Potenciar els recursos humans destinats a l’R+D, 3. Promoure la internacionalització de la recerca que es duu a terme a Catalunya, 4. Estimular una major implicació de les empreses en les activitats de recerca, desenvolupament i innovació, i 5. Afavorir una millor gestió i comunicació de les activitats d’R+D.

Els dos eixos principals d’actuació se centren en la política de recursos humans i en la creació de centres de recerca que puguin formar part de les xarxes que la Unió Europea vol impulsar amb el VI Programa marc.

Per a la gestió d’aquest Pla s’estableixen dos tipus d’Àrees: l’Àrea del Progrés General del Coneixement, gestionada i finançada pel Departament d’Universitats, Recerca i Societat de la Informació, i les Àrees Concertades (Ciències agroalimentàries; Cultura i societat; Innovació tecnològica; Medi ambient i recursos naturals; Salut i qualitat de vida; Societat de la informació; i Territori, ciutat i mobilitat), on la gestió i el finançament de les diferents actuacions corresponen principalment a un o diversos departaments de la Generalitat.

Data d'actualització: 27.02.2014